Minnen

De flesta av oss besitter troligtvis en hel del härliga och känslomässiga minnen från barndomen. Och inte är väl det konstigt, så barndomen trots allt är en väldigts stor del av vårt. Inte minst så är den de första åren av ditt liv, vilket innebär att många händelser som sker kan sätta djupa spår i det framtida livet.

Men oavsett om det handlar om stora eller små minnen, så sitter vi alla på dem någonstans där bak i huvudet. Och de minnena som har kommit att få en mycket betydelsefull roll avd gäller barndomen är ju själklart just leksaker.

För leksakerna är just trots allt de första betydelsefulla sakerna i ens liv, även om man kanske inte just då förstår det. Detta förutom den närmaste familjen. Men om vi alla tänker tillbaka sådär noggrant, så tror jag att alla av oss kan räkna upp flera stycken leksaker som vi minns betydde väldigt mycket för oss.

Vi minns hur vi brukade sitta och leka, och hur dedikerade vi var till just denna pryl. Vi minns säkerligen även leksaker som vi önskade oss och ville ha väldigt mycket, men som vi kanske aldrig fick. Leksaker som kompisarna hade, och som man endast fick leka med om man var och hälsade på just där.

Man kan alltså utan tvekan konstatera att leksakerna i ens barndom faktiskt var något som kom att betyda väldigt mycket. För även om det kan tyckas låta lite löjligt att en leksak kan sätta prägel på ens barndom, så stämmer det faktiskt till stor del. Tänk därför på det nästa gång ni köper en leksak till ditt barn, för den kan komma att betyda mer än vad du tror.